Translate

Per què aquest blog?


El mundo está viviendo un proceso de cambio de paradigma. Desde los años setenta, el planeta entero vive tiempos turbulentos. Estamos todos inmersos en una compleja transición que abarca desde la base tecnológica hasta el marco social e institucional, pasando por una reestructuración profunda del aparato productivo de cada uno de los países (Carlota Pérez) 

CAT. L’economista anglo-veneçolana Carlota Pérez defineix i emmarca bé el que anomeno transicions. Una nova època amb un nou paradigma productiu que és la digitalització; una altra energia que determina la fi del petroli; un nou sentit que és continuar existint davant les amenaces, que determina un nou paradigma d’economia sostenible. En aquests temps assistim a la fi d’un món i celebrem el naixement d’un altre món. Les mateixes campanes que toquen a morts celebren la vida. La fi i el principi, el passat i el futur, coincideixen en un present de transició. 

Els continguts del blog procuren abastar sense limitacions els meus petits i limitats móns, reflexionant i compartint l’experiència des del meu barri, el Poblenou de Barcelona, que està en canvi continu, igual que la ciutat cosmopolita i industrial que dona alè al país, Catalunya. El treball i la indústria, principal patrimoni de la metròpoli, avui en plena metamorfosi. El coneixement científic, comandant invisible de la història, que marca amb les innovacions tecnològiques la cadència de les revolucions industrials que són alhora disrupcions socials. Els conflictes socials, l’energia dialèctica que mou la història, reformatant periòdicament el sistema i la democràcia. 

El blog vol ser mirall de l’experiència on mirar-nos per reconèixer-nos protagonistes de la vida. Perquè la vida és també el lloc permanent de transició.



CAST. La economista anglo-venezolana Carlota Pérez define y enmarca bien lo que llamo transiciones. Una nueva época con un nuevo paradigma productivo que es la digitalización; otra energía que determina el fin de la era del petróleo; un nuevo sentido, continuar existiendo ante las amenazas, que determina un nuevo modelo de economía sostenible. Asistimos al fin de un mundo y el nacimiento de otro. Las mismas campanas que anuncian una muerte celebran una nueva vida. El fin y el principio, el pasado y el futuro coinciden en un presente de transición. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El més llegit